Måste jag gå båda riskutbildningarna?

Ja. Det är ett krav från Trafikverket. Alla som ska ta körkort för personbil måste gå både Risk 1 och Risk 2 innan teoriprovet utförs, som i sin tur är ett krav för att göra uppkörningen.

 

Vad är Riskettan?

Riskettan är en teoretisk kurs som handlar om droger, alkohol och trötthet, och riskerna som dessa medför i trafiken. Kursen är tre timmar lång (inklusive pauser). Dagen efter rapporterar vi till Transportstyrelsen att du gått kursen.

Vad är Risktvåan?

Risktvåan kallas även Halkbanan och genomförs externt, oftast i Gnesta. Syftet med kursen är bland annat att du ska lära dig hur det är att köra på halt väglag, och hur bilens hastighet påverkar bromssträckan. Du kan boka kursen hos oss, och vi kör dig till halkbanan och sen tillbaka till körskolan efteråt.

Hur bokar jag?

Bokning av båda riskutbildningarna kan du göra här i Timecenter.

Varje person ska boka sin plats på vårt bokningssystem, varje bokning ska innehålla mobilnummer, mejladress och komplett personnummer för att bokningen ska genomföras.

 

Jag ska göra teoriprovet snart, kan jag få ett intyg på att jag gått utbildningen?

Nej, man får inget fysiskt intyg efter utförd utbildning, utan vi registrerar allt digitalt. Om du känner dig osäker på ifall din Risketta är registrerad kan vi kolla upp det åt dig. Kontakta oss på 08 88 28 00.